top of page
Schubert - Ständchen (Serenade), piano sArtist Name
00:00 / 04:24

UNA INTRODUCCIÓ A L'ASSIGNATURA

La primera classe, el dia 18 de setembre, va ser una classe presencial. Va servir com a introducció a la matèria, per aprendre conceptes bàsics, com ara el de motricitat.

Mai havia sentit a parlar de la motricitat. Deduïa, erròniament, que tenia a veure amb el moviment del cos, però no sabia  que hi havia tot un mon darrera seu. Hem va resultar molt curiosa la definició de González Correa, quan es refereix a motricitat com "la forma d'expressió de l'ésser humà, com un acte intencional i conscient, que a més de les característiques físiques, inclou factors subjectius dins d'un procés de complexitat humana".

Personalment, mai havia entès l'esport, com una acció personal i subjectiva. Sempre m'havia agradat realitzar-lo amb la única finalitat de mourem, però m'he adonat que també es treballa la ment, ja que es realitzen actes conscients i intencionats.

Quan ja vaig tenir clars els objectius de l'assignatura, va ser hora de realitzar algunes activitats. Vaig trobar molt útils les 4 activitats proposades en el power, ja que permetien conèixer-nos entre nosaltres i aplicar, conscientment, la definició de motricitat dins l'activitat. Intentava ser conscient de cada moviment que realitzava, interactuant amb l'espai i les persones.

Com que s'havia de realitzar 4 jocs, vaig voler aplicar els 4 usos de la motricitat (pedagògic, recreatiu, expressiu i agonista), un a cada activitat. Per exemple, en l'activitat "Pugem a dalt del banc", vaig aplicar l'ús recreatiu. En "Les 50 passades", l'ús agonista, ja que tenia un repte: que no caigués la pilota. Vaig donar un enfocament pedagògic en l'activitat "Mantenim el globus·, ja que no soc molt àgil amb la coordinació de cames. Finalment, en l'activitat de "Saltem" vaig intentar ser el més expressiu possible, és a dir, coordinar el meu cos, saltar recte i que la corda passes el més a prop del terra sense que donés cops, amb moviments el més precisos possible.

​

​

unnamed.jpg

Un altre aspecte clau de la matèria, és la benvinguda a l'error. Crec que és molt important no tenir por a equivocar-se, perquè no només s'aprendrà de l'error, sinó que des del principi les coses sortiran millor.

Cal esmentar que totes les activitats eren sociomotrius respecte els "CAI" (companys, adversaris i incertesa de l'entorn), ja que havíem de relacionar-nos per primer cop amb persones que no coneixíem, en alguns jocs teníem contrincants, i era el primer cop que jugàvem en aquell gimnàs (no coneixíem les dimensions del pavelló).

Hem va resultar curiós que poguéssim aplicar la teoria apressa respecte els DAM d'una manera tant eficaç, ja que podíem classificar els jocs en DAM1, DAM2, DAM3, DAM4, DAM5 i DAM6.

​

Durant tota la sessió hem vaig sentir amb molta energia. Era la primera sessió i tenia moltes ganes d'aprendre i fer activitats. Vaig començar sense saber-ne res, i en vaig sortir amb idees completament noves per a mi. M'agradaria seguir aprenent, fins al punt d'aplicar els coneixements al dia a dia. De moment no se m'ha generat cap dubte.

​

Relacionant el que s'ha treballat a classe amb la meva vida quotidiana, puc dir que l'esport que practico, és a dir, el bàsquet, és un esport CAI (també es pot dir que es tracta de DAM 4) . Hi ha companys, adversaris i incertesa del medi. En canvi, quan faig peses, és CAI, ja que no hi ha ni companys, ni adversaris ni incertesa del medi (també ès pot dir que es tracta de DAM 1). 

Aprenentatge clau: "LA VIDA ÉS MOTRICITAT".

​

Algunes activitats han estat...

PHOTO-2020-09-18-15-11-08.jpg

"Mantenim el globus". DAM3->activitats cooperatives (no és possible l’enfrontament, la competició ni l’oposició), en un entorn estable.

PHOTO-2020-09-18-15-08-14.jpg

"Indiaques 4x4". DAM4->Col·laboració i oposició en un entorn estable.

PHOTO-2020-09-18-15-33-22.jpg

"Toquem genolls amb el xurro". DAM2->Enforntament un contra un en un entorn estable.

bottom of page