top of page
Partita No. 2 in C Minor, BWV 826_ I. SiArtist Name
00:00 / 04:16

EMMI PIKLER

unnamed.png

Emmi Pikler

Durant les classes de la tercera setmana, gràcies a Emmi Pikler s'ha adquirit infinitat de coneixements. Per exemple, que els adults no han d'intervenir en l'aprenentatge motriu dels nens i nenes, ja que molts cops, el sistema nerviós no és capaç de realitzar les accions que l'adult intenta fer aprendre al nadó o infant. Crec que és molt important l'ambient i entorn en el que es desenvolupa el nadó, i m'agradaria afegir que és important que aquest sigui estable, per exemple, que no es canviï constantment d'habitatge, ja que podria crear desestabilitat i inseguretat. 

Quan Emmi Pikler insisteix que professors, mestres, pares i tots aquells que envolten al nadó han de treballar conjuntament, crec que és molt important per detectar si aquest pateix ansietat, si té bona relació amb els companys de classe, etc, ja que molts cops, el nen o nena té problemes de relació a l'escola i no ho explica als pares, els quals no el podran ajudar.

​

En la meva opinió, les inseguretats i la poca autoestima que moltes joves pateixen, sobretot durant l'adolescència, venen causades per la educació des de que són ben petites. Molts cops, quan aquestes noies són nadons, no assoleixen els reptes per elles mateixes, ja que la societat les percep com a "dèbils" i els pares i mares les ajuden a assolir el repte. Això indueix a una desmotivació, i pensaments de "no soc capaç de...", "m'han d'ajudar perquè sola no puc fer...". Això també passa amb nens, però en un menor nombre. Emmi Pikler insisteix en l'autonomia dels nens i nenes, per a que assoleixin ells sols els reptes. Els hi serà molt més gratificant i tindran més confiança en ells mateixos. 

Durant la etapa d'or, entre els 6 i els 12 anys, trobo que Emmi Pikler té molta raó quan diu que cal treballar la coordinació física mitjançant la dansa i el ball. A la meva escola no ho vam treballar, i avui en dia, hem costa moltíssim seguir el ritme amb el cos i coordinar cames i braços quan ballo.

Un altre aspecte que caldria haver treballat més durant la etapa d'or és la flexibilitat. Sóc incapaç de tocar els peus amb les puntes dels dits sense flexionar els genolls. Tant la coordinació com la flexibilitat, trobo que s'hauria de treballar mitja hora diària a l'escola, per exemple, abans de sortir de l'escola. 

5c68234e56ffb.jpg

Una iniciativa que podria ser molt saludable, tant física com mentalment per a millorar la cohesió de grup, podria ser que durant els 15 primers minuts de cada entrenament, per exemple al vestuari, jugadors i entrenadors fessin algun ball. Per exemple, gràcies al Just Dance, es podria seguir les coreografies. No només ajudaria a millorar la confiança i unitat entre els companys i entrenadors, sinó que seria una eina fantàstica per la coordinació. Si en un futur fos entrenador de qualsevol esport, crec que seria una bona opció fer aquest exercici. 

Repassant els apunts, se m'ha generat un dubte. Segons Rigal, les habilitats motrius bàsiques es desenvolupen entre ens 2 i els 6 anys, i es consoliden entre els 6 i els 12, mentre aprenem les habilitats motrius específiques. Per tant, hem pregunto perquè hi ha tant d'interès en que els nens i nenes comencin, per exemple, a escriure als 5 anys, i se'ls fa fer caligrafia si no tenen bona lletra, quan el seu sistema nerviós encara no està preparat per treballar amb les mans amb tanta precisió. Potser el sistema acadèmic hauria d'ajustar-se més a les capacitats dels alumnes, i no a les necessitats acadèmiques.

images.jpg

Com que ha estat una setmana virtual i tenia moltes ganes d'anar a classe, he tingut una mica menys d'energia que les dues setmanes anteriors. Tot i això, com que he entès tot el que s'ha donat a classe, segueixo molt motivat i amb ganes de seguir aprenent.

​

Teníem una feina pendent, la línia de temps, la qual ha servit per demostrar, no només al professor, sinó a nosaltres mateixos, que hem entés i podem treballar sobre la matèria donada a classe. 

El link és el següent: https://www.tiki-toki.com/timeline/entry/1515813/EL-DESENVOLUPAMENT-MOTOR/  

​

L'eslògan que he escollit per reflectir allò que he aprés és: "No correm tant, deixem que caminin.".

​

bottom of page